Print pagina

BedrijfsprofielVDL Translift

VDL Translift, specialist in innovatieve zijladersystemen, heeft meer dan een halve eeuw ervaring als fabrikant van afvalinzamelvoertuigen. Het complete traject van ontwikkeling en engineering tot productie, assemblage, marketing, verkoop en aftersales wordt vanuit onze vestiging in Dronten verzorgd.

VDL Translift beschikt over een uitgebreid programma aan zijlader oplossingen, met een enorme efficiency en productiviteitsverbetering van de afvalinzameling als resultaat. In 1966 bracht VDL Translift de eerste voertuigen met afzetsysteem op de markt. Met onze huidige innovatieve zijladersystemen wordt de inzameling van afval geautomatiseerd, wat leidt tot sterk verbeterde arbeidsomstandigheden en een verhoogde veiligheid. Daarnaast kan met behulp van een speciaal kettingsysteem en IES container het inzamelen en transporteren van geperst afval ontkoppeld worden. In de loop der jaren is ons IES inzamelsysteem uitgegroeid tot de internationale standaard van de afvalinzamel- en transportmarkt. 

Kenmerken VDL Translift.

 

 

VDL Translift bedrijfsfilm:

 

 

Geschiedenis

Het fundament van VDL Translift is ruim 150 jaar geleden, in 1847, gelegd met de start van een hoefsmederij in Nijkerk. In 1966 werden de eerste voertuigen met kabelinstallaties voor het afzetten van containers op de markt gebracht. Vanaf de verhuizing naar Dronten in 1975, specialiseerde de onderneming zich als systeem engineer en producent van containertransport-systemen voor afval. De onderneming groeit sterk door hogere afzet in het buitenland. Inmiddels wordt circa 50% van de omzet geëxporteerd en worden er wereldwijd dagelijks meer dan 3.000 VDL Translift systemen ingezet. Na kort onderdeel te zijn geweest van een Italiaans concern is het bedrijf sinds 2008 weer volledig in Nederlandse handen en sinds oktober 2014 onderdeel van VDL Groep.

 

  


 

   

         VDL Translift te Dronten

 

 

      

 

 

       PDF Bedrijfsbrochure

                   

 

 

 

Wij zijn lid van de Koninklijke
  Vereniging Voor Afval- en    
  Reinigingsmanagement


VDL Translift

Producten

Nieuws

 
Copyright © 2014 (VDL Groep)
Kamer van Koophandel nr. 30148197
BTW

Werken bij VDL

Contact