Print pagina

Inzamelvoertuig met IES systeem 

Een opbouwvariant met wisselsysteem.

Het IES systeem (Integrated Environmental System) is een totaal logistiek systeem voor afval en reststoffen. De IES inzamelvoertuigen van VDL Translift zijn zo ontworpen dat afval in alle gangbare (mini) containers, zakken en ondergrondse containers kunnen worden ingezameld. Deze opbouwvariant met afzetsysteem kan worden onderverdeeld in drie clusters: inzameling, transfer en transport.

Volle afzetcontainers worden, afhankelijk van het soort aftransport, op een verzamelplaats, direct op een ACTS spoor wagon of op een aanhangwagen geplaatst. Met een capaciteit van twee of drie containers per rit wordt er gemiddeld 27 ton afval per rit getransporteerd. Door de zijlader het afval niet te laten transporteren, maar exclusief in te zetten voor de inzameling van het afval, draagt dit systeem bij aan een efficiënte logistieke oplossing, resulterend in tijdwinst en kostenbesparing. Diverse onafhankelijke tests hebben aangetoond dat het werken met afzetcontainers niet alleen kostenbesparend is, maar door minder brandstofverbruik en CO2 uitstoot ook beduidend minder belastend is voor het milieu.

  

De IES transportcontainer is beschikbaar in 3 maten. De IES 18, IES 20 en de IES 27 (een lengte van respectievelijk 4, 5 en 6 meter).

 

Inzamelvoertuigen met FS systeem

Een vaste opbouwvariant. 

Naast de opbouwvariant met wisselsysteem (IES) is er tevens een vaste opbouwvariant beschikbaar (FS). Dit FS systeem (Fixed System) past binnen de modulaire bouwvorm en is uitvoerbaar met alle VDL Translift beladingsmodules. Hierdoor zijn de inzamel- en efficiencyvoordelen van de zijladers ook binnen het bereik gekomen van gebruikers die geen logistieke oplossing kunnen inzetten. 

De FS opbouwvariant bestaat uit een vast gemonteerde laadruimte met een inhoudscapaciteit van 10 m​3​ tot 32 m​3​. Deze is eenvoudig te ledigen door middel van een hopper met persunit, die functioneert als uidrukschot en leverbaar is met een blokpers of schroevenpers verdichter. Doordat de opbouw niet gekiept hoeft te worden, ontstaat een stabiele en compacte voertuigcombinatie, die eenvoudig te reinigen en te onderhouden is. 

 

 

 

VDL Translift Container

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 VDL Translift

Producten

Nieuws

 
Copyright © 2014 (VDL Groep)
Kamer van Koophandel nr. 30148197
BTW

Werken bij VDL

Contact